Cam4 begrijpen

Cam4 begrijpen
18 maart 2024

Als webcammodel op Cam4 kan je inzicht in je kijkers en hun bestedingsgedrag krijgen, om je liveshow ervaring te verbeteren. 

Ook model worden? Lees hier meer: Cam4 webcam model worden

Verschillende gebruikers

Goud Lid: Deze gebruikers hebben een Goud Lidmaatschap gekocht, waardoor ze exclusieve toegang hebben tot bepaalde opties en wedstrijden op de site. Hun gebruikersnaam is Goudkleurig en ze hebben een avatar. (Deze kleur is niet gerelateerd aan het token saldo.)

Moderator: Moderators helpen met chatbeheer terwijl je optreedt en gebruiken tools zoals silence, kicken of bannen om misbruik door kijkers aan te pakken. Hun autoriteit is beperkt tot jouw kamer en strekt zich niet uit tot de hele site. Ze hebben het teken "Mod" naast hun gebruikersnaam.

Basislid: Basisleden hebben een Cam4 account maar missen de functies van een Gold account. Hun gebruikersnaam toont geen avatar voor hun naam.

Admin: Admins zijn teamleden van Cam4 die verantwoordelijk zijn voor hulp aan gebruikers en ervoor zorgen dat de regels van de site worden nageleefd. 

Coach: Deze Cam4 teamleden bieden begeleiding en ondersteuning aan modellen en bieden waardevolle inzichten om hun prestaties te verbeteren.

Meldingen: Houd deze meldingen in de gaten wanneer specifieke leden je chatroom binnenkomen:

"Een lid van het Cam4 Admins team is je chat binnengegaan."

"Een lid van het Coach Cam4-team is je chat binnengegaan."

Kijker niveaus identificeren

Met de Token Indicator worden kijkers in je chat vertegenwoordigd door gebruikersnamen met kleurcodes, die elk corresponderen met een van de vijf niveaus op basis van hun uitgaven in de afgelopen twee weken. Dit is wat elk niveau betekent:

 • Niveau 1: Wit - Kijkers die de afgelopen 2 weken geen tokens hebben uitgegeven.
 • Niveau 2: Blauw - kijkers die de afgelopen 2 weken minstens 1 token hebben uitgegeven, maar niet meer dan 19.
 • Niveau 3: Paars - kijkers die minstens 20 tokens hebben uitgegeven maar niet meer dan 99 in de afgelopen 2 weken.
 • Niveau 4: Geel - kijkers die minstens 100 tokens hebben uitgegeven maar niet meer dan 500 in de afgelopen 2 weken.
 • Niveau 5: Oranje - kijkers die de afgelopen 2 weken minstens 500 tokens hebben uitgegeven.

Nog geen model? Klik dan hier!

Cam4 Ranking

Op Cam4 hebben ze een rankingsysteem. Niet alle modellen kunnen op de eerste pagina komen, maar je kunt een hogere ranking krijgen door je camshows te verbeteren. Ze bieden de volgende tips:

 • Verken artikelen, instructievideo's en camcoaching die exclusief beschikbaar zijn op Cam4 om je cam vaardigheden te verbeteren.
 • Leer tips en trucs om aan de slag te gaan, shows in te plannen en te promoten, en met kijkers in contact te komen op de pagina Performer Training.
 • Bekijk informatieve video's zoals LIGHTING 101 om te leren hoe verlichting je camshows kan verbeteren.
 • Abonneer je op het officiële YouTube-kanaal voor meer How-To video's over optreden op Cam4.
 • Zorg ervoor dat je computer, internetverbinding, webcam, verlichting en microfoon optimaal presteren voordat je live gaat.
 • Test je internet- en webcamverbinding om storingen te voorkomen en uitzendingen van hoge kwaliteit te behouden.
 • Zend regelmatig uit en informeer kijkers over je schema via Cam4 camming schema's of sociale media.
 • Schakel tipping games zoals Roll-the-Dice (RTD) in om kijkers enthousiast en betrokken te houden.
 • Vul je shows aan met nieuwe speeltjes of outfits om kijkers te vermaken en geïnteresseerd te houden.
 • Promoot jezelf op social media platforms voor meer zichtbaarheid en betrokkenheid.

Boost

Naast de reguliere ranking heb je de optie om voor een korte periode een hogere positie te krijgen in een specifieke directory, door je profiel te boosten. De boost duurt in eerste instantie 5 minuten. Als je in die tijd nog geen 10 unieke kijkers hebt aangetrokken, wordt de boost verlengd tot maximaal 30 minuten, zodat je die kijkers kunt aantrekken en je ranking kunt verbeteren als de boost-periode is afgelopen.

Zo werkt het:

Nadat je een live uitzending hebt gestart, zie je een nieuwe BOOST-knop op je scherm. Cam shows met een boost worden gelijkmatig verdeeld over de top 25% van alle cams op basis van hun ranking ten opzichte van elkaar. Dus hoe lager je in de ranglijst staat, hoe meer posities je krijgt door Boost te gebruiken. Om de functie te activeren, klik je gewoon op de knop "Boost nu".

Jezelf 5 minuten lang boosten kost 25 tokens. Als je op "Ga verder" klikt, worden de kosten van de BOOST afgetrokken van je Cam4 account en wordt je cam opnieuw gepositioneerd op de directory pagina.

Wat gebeurt er als de BOOST start?

Je ontvangt een bericht in je chat waarin staat wie de BOOST heeft gekocht. Een balk in je showvenster vult zich langzaam naarmate de tijd verstrijkt. De BOOST-knop wordt inactief en de tekst verandert in "Boost actief", inclusief een aftelling.

Wat gebeurt er als de BOOST eindigt?

De knop verandert weer in "Boost" en wordt weer actief, zodat je erop kunt klikken. Je krijgt een bericht in het chatvenster waarin staat dat de BOOST is afgelopen en hoeveel kijkers je hebt gekregen tijdens de BOOST. Je positie zal mogelijk niet niet terug veranderen naar je oorspronkelijke positie, omdat je nieuwe positie de toename in kijkers weerspiegelt als gevolg van de boost.

Cam4 Spelletjescentrum

Cam4 heeft meerdere spelletjes die je kunt gebruiken om meer inkomsten te genereren en je kijkers te vermaken.

Roll the Dice:

Roll the Dice is een spel dat een kanselement toevoegt aan live uitzendingen. Cammers kunnen een prijs per worp instellen en zes prijzen bepalen die spelers kunnen winnen. Zodra het spel is gestart, hebben alle kijkers in de chatroom toegang tot de knop "Play Roll the Dice". Als ze op deze knop klikken, wordt er een spelvenster geopend waarin de kijkers de prijs per worp en de mogelijke prijzen kunnen zien. Met een simpele klik kunnen kijkers de dobbelstenen gooien en willekeurig een van de vooraf gedefinieerde prijzen winnen. Na een worp pauzeert het spel een minuut zodat de zender de prijs kan toekennen. Indien nodig kunnen omroepen de timer resetten om het spel snel te hervatten.

Token Keno:

Token Keno brengt de spanning van het klassieke loterijspel naar Cam4-uitzendingen. Webcam modellen kunnen tot 12 prijzen instellen met de kosten van hun keuze. Zodra het spel is gestart, kunnen kijkers de knop "Token Keno spelen" gebruiken en vakjes op het speelbord selecteren om verborgen prijzen te onthullen. Elk vakje komt overeen met een prijs met specifieke kosten om vrij te spelen. Nadat een prijs is vrijgespeeld, ontvangen kijkers een chatmelding en wordt het spel kort gepauzeerd zodat de cammer de winst kan bevestigen. Het spel gaat door totdat alle vakjes zijn gekozen of de cammer besluit het spel te beëindigen.

Spin the Wheel:

Spin the Wheel voegt een leuk en dynamisch element toe aan live uitzendingen. Modellen kunnen een reeks prijzen instellen en een prijs per draai. Kijkers kunnen dan de prijs betalen om aan het wiel te draaien en een willekeurige prijs te winnen. Zodra het spel is gestart, kunnen kijkers naar de knop "Play Spin the Wheel" gaan en aan het wiel draaien om kans te maken op spannende prijzen. Na elke draai aan het rad pauzeert het spel kort zodat de cammer de gewonnen prijs kan bevestigen. Het spel gaat door tot het model besluit het te beëindigen.

Hoe begin ik met de spellen?

Om toegang te krijgen tot Cam4 Games Center en te beginnen met het spelen van deze spellen, hoeven modellen alleen maar de C4Broadcaster-app te downloaden op hun Android-apparaten. Van daaruit kunnen ze eenvoudig spellen instellen en activeren om hun live uitzendingen te verbeteren.

Controle over je camroom

Als je te maken hebt met onhandelbare leden in je chat, heb je verschillende hulpmiddelen tot je beschikking. Klik gewoon op de gebruikersnaam van de overtredende kijker en kies uit de volgende opties:

 • Kicken: Verwijdert de gebruiker uit de kamer, maar ze kunnen terugkomen. (Let op: Het gebruik van deze optie zet een negatieve markering op het account van het lid. Te veel negatieve markeringen leidt tot het verlies van chatprivileges voor dat lid op de hele site).
 • Verbannen: Verwijdert de gebruiker permanent uit de chatroom.
 • Silence: Staat toe dat de gebruiker in de kamer blijft, maar hij kan de chat niet meer gebruiken.

Je kunt ook iemand tot Moderator benoemen om hem/haar toegang te geven tot deze tools in je kamer.

Regels en voorschriften van Cam4

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden